До уваги рівнян: відтепер перевірити техпаспорт автомобіля можна онлайн

Новий сервіс від держави

На сайті сервісного центру МВС запрацювала нова послуга з допомогою якої можна перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Для цього введіть три літери і шість цифр техпаспорта у форму на сайті сервісного центру.

У випадку, якщо інформація є в базі МВС, на екрані відобразяться дані про технічну характеристику автомобіля, а також державний номерний знак і дата реєстрації. При цьому, жодних персональних даних автовласника (ім’я, прізвище, місце реєстрації) не видають.

Раніше доступ для громадян був закритий, цими даними могли користуватися лише адміністратори сервісних центрів.

Публічний доступ дозволяє перевірити техпаспорт, до прикладу, на предмет підробки, оскільки останнім часом такі випадки на Рівненщині почастішали, повідомила Радіо Трек прес-секретар Регіонального сервісного центру МВС у Рівненській області Людмила Пшебільська.

Поки база має дані про транспортні засоби до 2013 року, однак її поновлюватимуть щомісяця.

Крім того, серед нововведень також спрощення у процедурі реєстрації транспортних засобів.

Це стосується видачі тимчасового реєстраційного талону при передачі права користування авто та встановлення газобалонного обладнання на автомобіль.

Відтепер вказані процедури не передбачають обов’язкового експертного огляду фахівців Рівненського науково-дослідного центру.

Відповідно до змін, які вніс Кабінет Міністрів, ці послуги громадяни отримують виключно в адміністраторів сервісних центрів МВС, говорить прес-секретар рівненського Регіонального центру Людмила Пшебільська:

- До прикладу, якщо громадянин встановив газове обладнання, тепер не потрібно звертатися до експертів для дослідження або огляду, а відразу у сервісному центрі можна перереєструвати цей автомобіль з внесенням відповідних змін до техпаспорту.

Також не потрібно проводити огляд при реєстрації нових автівок та перереєстрації машини у зв’язку зі зміною анкетних даних чи місця проживання власника.

Натомість, обов’язковим залишився огляд при реєстрації авто, привезених з-за кордону. А таких зараз побільшало.

Радять у сервісному центрі при купівлі транспортних засобів проводити експерне дослідження. Ця ретельніша за огляд процедура перебачає надання висновку про транспортний засіб і убезпечує від купівлі авто, до прикладу, з перебитим VIN кодом.

Дослідження експерти НДЕКЦ проводять за бажанням атовласника і коштує воно 200 гривень.

За словами Людмили Пшебільської, на Рівненщині фахівці щомісяця виявляють 4-5 автомобілв з підробленими агрегатами кузова.

У такому разі покупець може лишитися і без грошей, і без придбаної автівки, бо її забере поліція. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень