До чого призвела відмова від виробництва цукру на Рівненщині

Знищення потужної кормової бази позначилося як на худобі, так і на вартості молока

Цукор у Рівному можна придбати по 12 гривень за кілограм. Така ціна є дещо нижчою від вартості цукру, до якої уже звикли у місті впродовж останнього року. І це при тому, що на Рівненщині солодкий пісок на сьогодні не виробляють взагалі, говорить голова асоціації фермерів Рівненської області  Дмитро Українець

І фермери, і селяни, десь років 6-7 назад сіяли до 50% цукрового буряку, то в цьому році не сіють. З шести заводів цукрових, що були у нас раніше, не працює жоден. І це біда! Цукровий буряк цінний не тільки тим, що є цукор. Вирощуючи цукровий буряк, селянин, фермер мав гичку, мав жом. І це була мотивація, стимул для утримання худоби молочної, корів. Це потужна кормова база, - каже Дмитро Українець.   

Тож відсутність такої кормової бази впливає на зменшення поголів’я худоби, звідки і випливає подорожчання молока, про яке ми уже згадували. Тож нині у Рівному цурок продають здебільшого з сусідньої Волинської, Львівської і Житомирської областей. За словами Дмитра Українця, цукрові заводи на Рівненщині, зокрема в Оженині, Бабині та Дубно нині продають. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень