До 5 000 гривень отримують муніципальні няні у Рівному

Втім, у середньому рівнянки готові викладати за послуги няні близько 2 000 грн

168 рівнянок уже користуються послугою «Муніципальна няня». Молоді мами наймають доглядальниць за дітьми до 3-х років, а держава компенсує їм частину затрачених коштів.

За кожну дитину щомісяця відшкодовують 1626 гривень. Це прожитковий мінімум на дітей віком до 6 років.

Для того, аби почати отримувати таку компенсацію, спершу батьки повинні укласти з доглядальницею спеціальний договір. У ньому чітко прописують дані обох сторін, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умов та строку їх надання, а також вартість, періодичність оплати і відповідальність сторін.

Після оплати першого місяця роботи няні, потрібно звернутися до управління соцзахисту. Аби отримати передбачену законом компенсацію, треба подати квитанцію про оплату послуг доглядальниці і лише після цього заяву візьмуть на опрацювання.

На сьогодні у Рівному на опрацюванні перебувають 10 таких заяв.

Між тим, у Рівному є чотири сім’ї у яких виховують двох малят. Для них наймають одну няню, втім кошти батьки отримують за обох дітей, розповіла начальниця відділу з прийому державної допомоги міського управління соцзахисту Наталія Нидзелик.

Згідно з поданими до управління договорами, у середньому послуги няні обходяться рівнянам у 2 000 гривень. Проте є випадки, коли доглядальницям платять 4 і навіть 5 тисяч гривень.

Втім, розмір державної компенсації у будь-якому випадку сталий і не залежить від вказаної у документі суми.

Додамо, що єдиною умовою для отримання державної компенсації є офіційне працевлаштування муніципальної няні. Тобто, вона повинна бути підприємцем або юридичною особою, яка надає послуги з догляду за дітьми.

Нагадаємо, що на Рівненщині виникли затримки з доставкою пакунків малюка. Понад тиждень породіллі міського пологового замість них отримують спеціальні довідки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень