До Землі на шаленій швидкості мчить 30-кілометрова «Диявольська комета» (ФОТО)

Земляни зможуть її побачити

У 2024 році до Землі на максимально близьку відстань наблизиться 30-кілометрова комета 12P/Понса-Брукса, або «Диявольська». Вона летить до Сонця і Землі зі швидкістю понад 64 000 км/год.

Назву «Диявольська» комета отримала після того, як у липні цього року астрономи вперше за 69 років побачили на ній виверження. У  результаті цього кома комети (хмара з газу і пилу, яка оточує ядро комети), набула форми, що нагадувала «роги».

Однак після того, як у листопаді комета вибухнула вчетверте за останні кілька місяців, «роги» зникли, а саме небесне тіло стало зеленим та у 100 разів яскравішим, ніж було раніше.  

Комету земляни зможуть побачити на нічному небі навіть неозброєним оком вже на початку червня. Далі комета знову полетить на околиці Сонячної системи.

Період її обертання становить 71 рік, тож наступного разу людство зможе її побачити у 2094 році.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень