До кордону Рівненщини перекинули «Іскандери»: чого чекати від Білорусі

Ракетні установки розмістили за 50 км від кордону України

Білорусь знову активізувалася. У результаті чергової зустрічі самопроголошеного президента Білорусі олександра лукашенка та президента рф володимира путіна білоруські війська почали перекидати частину сил у напрямку українського кордону, а саме на Волинському і Рівненському напрямку. 

Про це розповів на своєму ютюб-каналі військовий експерт Олег Жданов. 

Також простежується перекидання російських ракетних установок «Іскандер» на Волинському напрямку. Про це повідомили й у ранковому зведенні Генштабу, зокрема там зауважили, що агресор перемістив дивізіон ОТРК «Іскандер-М» до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України.

Ми також бачимо активізацію ведення розвідки у прикордонних районах України з боку Білорусі.

 

Відповідно, зростає ймовірність вступу білоруської армії у війну. На сьогодні, я сказав би, ймовірність становить 50/50. Побачимо, як далі будуть розвиватися події.

 

Або лукашенко продовжить грати свою гру активних дій без втручання у цю війну, або, на жаль, матимемо ще одне вторгнення з боку Білорусі.

 

В принципі ми готові, ми на це очікуємо з перших днів війни, – наголосив Жданов. 

Однак, зауважив він, соціологія показує абсолютно протилежні настрої серед білорусів, зокрема й серед військовослужбовців.

На сьогодні йде зниження підтримки війни рф проти України і зростає небажання брати участь у цій війні.

 

Особливо коли зараз почалися похорони військовослужбовців білоруської армії, які підписали контракти й воювали у складі різних воєнних кампаній, – розповів експерт. 

Нагадаємо, у Рівненській, Житомирській та Київській областях заборонили наближатися до білоруського кордону ближче, ніж на 1 кілометр. Такі обмеження діятимуть до закінчення воєнного стану.

Це не стосується лише територій населених пунктів, які безпосередньо прилягають до кордону

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень