До чого падає ікона вдома і чи можна її дарувати: народні прикмети

Існує багато народних повір'їв, пов'язаних з іконами

Впала ікона

Якщо у будинку без видимої причини впала ікона, це наші пращури вважали поганим знаком. 

Згідно з повір'ям — це особливе застереження Вищих Сил, на яке необхідно звернути увагу.

Найчастіше ця прикмета попереджає про хворобу когось із членів родини. Особливо поганим знаком вважали те, коли ікона при падінні розбилась.

Впасти образ може і до негараздів, нещасть в житті. Зазвичай ікона падає, коли вдома нікого немає.

Якщо вірити іншим повір'ям, то ікона, яка впала сигналізує про те, що в домі є нечиста сила. Зазвичай падає ікона в тому місці, де знаходиться згусток негативної енергетики. 

Церковнослужителі вважають будь-яке марновірство відгуком язичництва. Упалий образ, на думку священиків, — всього лише божественне нагадування про те, що важливо думати про світле та духовне, прагнути до Господа і жити за його заповідями. 

Дарувати ікону

В давнину існувало повір'я про те, що подарована православна святиня може накликати біду на людину, яка прийняла її в дар.

Раніше вважали, що саме через ікону заздрісні люди наводили порчу на людину.  Тому пращури вважали, що ікону можна приймати як подарунок тільки від людей з добрими помислами.

Також існує думка, що не можна дарувати власноруч вишиті або намальовані ікони. Багато хто вважає, що не можна молитися біля  ікон, створених простими людьми. Виправити це можна, освятивши образ у церкві.

Знайти ікону

Якщо ви знайшли ікону її ні в якому разі не можна приносити додому, вірили наші предки. Така знахідка може принести з собою неприємності. Минуле власників ікони невідомо, а значить і неясно, що і ким було наговорено на неї.

Церковнослужителі ж рекомендують не залишати знахідку і обов’язково віднести її в церкву для обряду освячення.

Викинути ікону

Ікону ні в якому разі не можна викидати. Якщо вона зламалася, рекомендується віддати її на реставрацію.

Священнослужителі стверджують, що все, пов'язане з Богом і святими, викидати на смітник не можна ні в якому разі. Краще принести такі речі до церкви.

Зазвичай всі ці старі вироби, які не підлягають реставрації, не представляють ніякої цінності, просто спалюють у спеціальних печах, а попіл закопують в саду, в якості добрива.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень