До 800 тисяч гривень видаватимуть потерпілим від війни українцям

Відповідний законопроєкт уже зареєстрований у Верховній Раді

Постраждалим від війни українцям виплачуватимуть одноразову допомогу – 800 тисяч гривень. Такі гроші платитимуть держслужбовцям, комунальникам, енергетикам, медикам, водіям, залізничникам, журналістам та членам їхніх сімей.

У парламенті зареєстрували відповідний проєкт закону №7353, написав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Після недавнього відвідування Миколаєва, де від російських обстрілів на робочому місці загинули і були поранені десятки держслужбовців, ініційовано обговорення проєкту закону про підтримку працівників при проходженні публічної служби, виконанні обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійсненні професійної журналістської діяльності (№7353), – написав він.

Так, виплати для осіб, які отримали інвалідність внаслідок воєнних дій, становитимуть:

  • І група – 800 тис. грн;
  •  ІІ група – 500 тис. грн;
  • ІІІ група – 200 тис. грн.

У разі загибелі, згідно із законопроєктом, родичі отримають 1 мільйон гривень.

Виплати будуть здійснюватися коштом резервного фонду бюджету та надходження від урядів іноземних країн, міжнародних організацій, донорів.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень