АЗОВці їдять 1 раз на день, тіла вбитих розкладаються та отруюють усе: ситуація у Маріуполі – критична (ВІДЕО)

Щодня з’являються нові вбиті

Ситуація на «Азовсталі» у Маріуполі – критична. Про це розповів заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар. Наразі невідомо, скільки військових перебувають під завалами після бомбардувань. Ба більше, з потеплінням тіла починають розкладатися та отруюють усе навколо. 

Святослав Паламар

Святослав Паламар розповів таке:

- Це дуже важка ситуація. Режиму припинення вогню немає. Чи вдасться нам вивезти сьогодні поранених, ми не знаємо. Переговори якісь тривають. Чи будуть виконані домовленості? Складно сказати. Поранених потрібно якнайшвидше евакуювати.

Сьогодні знову багато вбитих, поранених. У нас уже немає хірургічних інструментів. Немає можливості надавати кваліфіковану меддопомогу...

Кількості загиблих я озвучувати не буду. Повірте, йдеться про сотні українських військових. Поранених – близько 600 людей. Але ця цифра збільшується кожного дня, як і кількість загиблих...

Наші військовослужбовці гинуть кожен день від важких поранень. У нас немає достатньо антибіотиків, перев'язувальних матеріалів, у нас немає свіжого повітря. Наш шпиталь бомбардують.

У нас багато контужених. У нас багато вбитих саме внаслідок бомбардувань. Ситуація просто катастрофічна...

Святослав Паламар вважає, що російській стороні теж потрібно позбирати своїх убитих військових. Для цього потрібен режим припинення вогню та домовленості обох сторін про збір тіл загиблих.

За його словами на «Азовсталі» поранені військові вмирають через інфекційні гангрени.

 

В облаштованому там шпиталі обмаль антибіотиків і немає змоги проводити ампутації.

Паламар описав дії українських захисників, як «нереальні подвиги в нереальних умовах» та боротьбу проти танків зі штрих-ножами в руках.

Найцинічніше те, що нам дають обіцянки:

«Хлопці, протримайтеся до середини березня, а далі буде допомога».

 

І нічого!

 

«Протримайтеся до квітня — й все буде добре, класно».

 

Знову нічого в підсумку.

Військові сподіваються, що завдяки журналістам та політикам вдасться вплинути на світ, на ООН щодо організації евакуації поранених та можливої екстракції військового гарнізону, який знаходиться тут.

Український захисник додав, що деколи харчуються раз на день, а деколи без їжі проходить день.

Ми розтягуємо все, що маємо, ділимося. Деякі запаси води ще є.

 

До того ж у нас є технічна вода, яку ми кип'ятимо та п'ємо.

Російські літаки та кораблі стріляють по позиціях українських захисників, але наші воїни не мають жодних засобів, щоб протистояти ворогу.

Нагадаємо, Маріуполь із 1 березня перебуває у блокаді російських військ. Захисники перебувають у підземеллях «Азовсталі». За останній тиждень звідти вдалося евакуювати жінок, дітей та літніх людей. Наступним кроком влада сподівалася евакуювати з заводу медиків та поранених.

Джерело: BBC News Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень