До 250 тис. грн можуть отримати талановиті українці за програмою «єРобота»

Ці гроші повертати не потрібно – їх треба вкласти у власну справу

Впродовж року в Україні планують видати 20 тис. грантів на запуск будь-якого мікробізнесу в країні. Сума може становити до 250 тис. грн, в залежності від потреб підприємців.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що ці гранти будуть безповоротними і надаватимуться в межах нової програми підтримки «єРобота».

– Будь-який українець, що має бізнес-план, і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави. Ми плануємо видати 20 тис. таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми на рік – 5 млрд грн.

 

Ми говоримо про можливість запустити будь-який мікробізнес, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо, — пояснив очільник уряду.

ВАЖЛИВО! На фінансову допомогу можуть розраховувати українці, які не працюють в інших компаніях і не мають іншого бізнесу.

Як отримати грант?

Якщо бізнес-план готовий, треба подати його разом із заявкою на участь в програмі. Зробити це можна онлайн через «Дію» або у відділенні Ощадбанку.

Упродовж 10 днів експерти Ощадбанку і Державного центру зайнятості мають ознайомитися з проєктом. Якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти перерахують на банківський рахунок заявника.

АЛЕ: для отримання коштів в банку створять спецрахунок. Гроші з нього можна буде витратити лише за потребою – на купівлю обладнання, сировини, матеріалів, інструментів чи оплату оренди.

Інші можливості у межах «єРобота»

Учасники «єРобота» також зможуть оформити дешевший кредит для свого бізнесу за програмою «5-7-9%» у розмірі до 2,5 млн грн. Гроші видають на будівництво або реконструкцію приміщень, додаткову закупівлю обладнання або фінансування обігового капіталу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень