Дмитра Яроша хочуть зробити очільником Тристоронньої групи у Мінську (ПЕТИЦІЯ)

Петицію зареєструвала нардеп Яна Зінкевич

Відома волонтерка, медик-доброволець та народний депутат України Яна Зінкевич зареєструвала на сайті президента петицію. У ній виголошено пропозицію зробити Дмитра Яроша очільником української делегації у Тристоронній контактній групі.

Подаємо текст петиції:

Виступаємо за призначення Яроша Д.А. головою української делегації у ТКГ.

Процес перемовин у форматі Мінських домовленостей зайшов у глухий кут. Путіну не потрібен мир на Донбасі, йому потрібна васальна Україна. Йому потрібна капітуляція. Тому він робитиме все можливе, щоби зберегти весь арсенал засобів тиску та шантажу України: від зривів обміну полоненими до погроз ескалації бойових дій. Наша позиція чітка й послідовна: Україні вкрай потрібен мир, але не ціною капітуляції. І тут багато залежить від української делегації у Тристоронній контактній групі, злагодженості її дій, єдності позицій учасників.

Фактично зміст роботи ТКГ мусить бути концентрованим викладом державної політики України та чіткої позиції Президента з найбільш болючого питання українського сьогодення – війни на Донбасі. Проте непослідовність, аматорство, кадрова нерозбірливість чинної влади призвели до низки гучних скандалів навколо ТКГ.

Останній приклад – міркування В.Фокіна щодо відсутності доказів російської агресії проти України. І хоча цього діяча далеких 90-х років у складі української делегації більше немає, осад залишився. Внаслідок цього громадяни України не можуть мати довіри до діяльності делегації та результатів її роботи. Тристоронній контактній групі потрібно придати динамізму.

Тому вносимо пропозицію Президентові України В.Зеленському призначити головою української делегації політичного та громадського діяча Д.А.Яроша. Його авторитет воїна-захисника, мужність і відданість посилять українську позицію у перемовному процесі та поставлять на місце країну-агресора.

Станом на ранок 16 жовтня петиція майже 6600 підписів з 25 000 необхідних для розгляду офісом президента. Підтримати петицію можна тут.

Повідомлення про збір підписів поширив у Фейсбуці й сам Дмитро Ярош.

Це не гра, і «не стьоб» як заведено говорити на вищих державних посадах, а політичний хід задля зміни правил гри у зовнішній політиці України з «договорнякових» і капітулянтських на національні, системні та переможні, — пише Ярош.

Довідково:

Дмитро Ярош — український громадсько-політичний діяч, колишній лідер організації «Правий сектор» (2014—2015), командувач Української добровольчої армії. Народний депутат України VIII скликання.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень