Для України є альтернатива ЄС: Джонсон запропонував Зеленському створити окремий союз (ФОТО)

Про це повідомляють іноземні ЗМІ

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити новий міжнародний альянс, який протистоятиме Росії та стане альтернативою ЄС. Про це заявило італійське видання Corriere Della Sera.

- Лондонський прем'єр пропонує нову систему політичних, економічних та військових альянсу – альтернативу Європейському Союзу – яка збере країни, об'єднані недовірою до Брюсселя, а також до відповіді Німеччини на військову агресію Росії", - йдеться у публікації видання.

Є інформація, що Борис Джонсон працює над ініціативою вже більше місяця. Свою ідею прем'єр Британії уперше представив Володимиру Зеленському, коли президент України зустрічав його у Києві 9 квітня. 

Модель Європейської співдружності, яку прагне створити Борис Джонсон, визначала б Велику Британію як лідера, і включала, окрім України, Польщу, Естонію, Латвію та Литву, а також, можливо, Туреччину на пізнішому етапі. 

Відомо, що переговори продовжуються. За словами джерел, Джонсон пропонує союз держав, які сповнені рішучості протистояти військовій загрозі з боку Москви. 

Уряд у Києві, за даними видання, поки не зайняв жодної позиції щодо британської ініціативи, але й не відкинув її.

Ймовірно, Володимир Зеленський чекає на європейський саміт 23 червня, коли лідерам 27 країн-членів ЄС буде запропоновано вирішити, чи надавати Україні статус кандидата, щоб офіційно розпочати переговори про вступ до Євросоюзу.

Проте не факт, що рішення від 23 червня буде таким, на яке сподівається Україна. Існує вірогідність, на думку деяких переговорників, що лідери ЄС можуть обмежитись туманною заявою про наявність у Києва «європейської перспективи».

У цьому випадку Зеленський може серйозніше поставитися до альтернативної пропозиції Бориса Джонсона. 

Видання, утім, підкреслює, що Лондон не має можливостей Європейського Союзу для фінансової підтримки України. 

Джерело: Українська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень