Для тих, хто очікує на донечку: 7 рідковживаних імен, якими можна назвати дівчинку

Перелік

Роксана, на думку дослідників, має 2 версії походження. За першою, ім'я з'явилось у східних народів Ірану. Вважається, що в його основі є корінь «рахш» зі значенням «світло» і «сяйво».

Камілла. З грецької це ім'я перекладається як «народжена в знатній сім'ї», а от на латині має значення «служниця храму», «бездоганна». У Німеччині та Голландії ім'я має значення «ромашка».

Аврора має римське коріння. З латинської мови означає «світанок», а сам корінь aura – «досвітній вітерець». У давнину так було звати богиню ранкової зорі, яка забезпечувала людям денне світло.

Аделіна – дуже поширене ім'я у різних країнах світу. Воно сформувалося від давньонімецького слова adal, що означає «шляхетний», «запашний». 

Богдана – красивий жіночий варіант чоловічого імені Богдан. Воно має слов'янське походження. До нього входить два корені – «Бог» і «давати». Тобто, трактування таке: «Богом даний».

Юліана бере початок з латинської мови, ще з часів Стародавнього Риму. Ім'я сформувалося від роду Julianus, що означає «рід Юлія», «належить Юлію». Колись так називали прихильників партії державного діяча Юлія Цезаря.

Емілія. Ім'я має давньоримське коріння: це жіночий варіант імені Еміль. Взагалі Aemilius було давньоримським родовим ім'ям з перекладом «намагається не поступатися» або «суперниця».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень