Для Ірану росія запустить супутник і зможе стежити за Україною, - ЗМІ

Це ще один доказ співпраці між країнами

Наступного тижня росія планує підняти на орбіту розвідувальний супутник. Це нібито замовлення Ірану, але вже відомо, що супутник використовуватимуть для стеження за Україною. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на власні джерела у The Washington Post.

- Новий супутник, який росія наступного тижня готується запустити для Ірану, суттєво покращить спроможність Тегерана стежити за військовими цілями на Близькому Сході, але спершу москва має намір використовувати космічний апарат для підтримки власних воєнних дій в Україні, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що «роскосмос» планує здійснити запуск 9 серпня із космодрома «Байконур», виконавши угоду з Іраном, перемовини щодо якої тривали чотири роки. Утім, доступ до супутника Іран отримає не одразу.

- росія, якій не вдається досягти своїх військових цілей під час п'ятимісячного наступу в Україні, повідомила Тегеран, що планує кілька місяців чи довше використовувати супутник, аби покращити власне стеження за військовими цілями у цьому конфлікті, - зауважує видання.

Ця співпраця — ще одна ознака все більшої політичної та військової співпраці між Москвою та Тегераном. За даними Західних розвідників, камера космічного апарата має роздільну здатність 1,2 метра. Це суттєво менше, ніж можливості американських розвідувальних супутників та сучасних комерційних провайдерів супутників знімків, утім навіть це суттєво покращить чинні спроможності Ірану.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень