Для чого в часи Гюрем у спідній білизні робили прорізи

Спокусливими мереживами в ті роки «не пахло»

Це зараз спідню білизну можуть виставляти напоказ, влаштовують цілі фотосесії, одягають напівпрозорі речі. Втім, у Середньовіччі те, що носили під сукнею, вважалося закритою темою.

Бюстгальтерів і трусиків тоді ще й близько не було. Їх винайшли набагато пізніше — у ХІХ столітті, і то їх могли собі таке дозволити лише багатії.

Окремою темою можна назвати білизну, яку носили османські султани та їхні жінки. Істина виявилася далекою від того, що показали глядачам у серіалі «Величне століття», — жодних відкритих ліфів та спокусливих елементів. І Гюрем, і король одягали дуже специфічну білизну.

Люди в Османській імперії, включаючи чоловіків, користувалися натільними сорочками.

 

Для простих дівчат вони шилися з бавовни, для привілейованих — з шовку.

 

Ця деталь одягу була обов'язковою до носіння під основне вбрання.

На ноги вдягали спеціальні шаровари. Нижні штани берегли як зіницю ока, адже пані боялися, що заздрісниці можуть через них навести порчу. При виході з покоїв на наложниці мало бути три шари одягу — два натільні та верхнє вбрання.

До речі, у нижніх шароварах робили великі прорізи. Їхнє призначення було дуже банальним. При поході в туалет знімати всі шати було складно й моторошно, тому для полегшення користувалися спеціальною «діркою».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень