«Дія» зламалася: користувачі почали отримувати дивне повідомлення

Що робити, якщо додаток перестав працювати?

Користувачі додатку «Дія» дедалі частіше почали стикатися з однією і тією ж  проблемою під час спроби скористатися держпослугами.

Програма не запускається на їхніх смартфонах та показує повідомлення із проханням встановити його офіційну версію.

 

Фактично «Дія» звинувачує українців у використанні підробного софту. Однак це зовсім не так.

Цікаво, що проблема з додатком виникає тоді, як  вони змінили смартфон та завантажили додаток на новий пристрій із резервної копії. Після видалення такої програми та її повторного встановлення з офіційного джерела, наприклад маркету Google Play, «Дія» знову починала працювати, повідомляє GSMinfo.

Керівник з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік пояснив:

На фото  Мстислав Банік
На фото Мстислав Банік

Джерело завантаження програми перевіряється при кожному запуску «Дія». Така перевірка є одним із факторів захисту додатку. Адже «Дія» містить особисті дані користувачів, які потрібно захистити від шахраїв та хакерів. Тому якщо користувач завантажив додаток «Дія» з архівного файлу apk, а не з офіційного маркету, він просто не запуститься.

Крім того, така ж проблема може виникнути у користувачів, які «скинули» свій смартфон до заводських налаштувань. У цьому випадку відновлення програм також відбувається з резервної копії, а не з Google Play чи App Store.

Експерт з Мінцифри також нагадав українцям, що після встановлення додатку «Дія» необхідно відновити застосунок. Підпис і COVID-сертифікат, згенерувавши їх повторно. Оскільки ключ та сертифікати зберігаються саме у пам’яті пристрою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень