Студенти з Рівного створили 3D-принтер та шукач заборонених предметів на тілі людини (ФОТО)

Це вихованці міського центру творчості учнівської молоді

Перемогу в обласному заочному конкурсі науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок серед вихованців позашкільних навчальних закладів робіт здобули вихованці Рівненського міського центру творчості учнівської молоді Михайло Шевчук та Михайло Ярощук. 

Як повідомили з міського управління освіти, перший виготовив універсальний детектор металу.

З його допомогою можна шукати метал під землею, електроніку чи заборонені предмети на тілі чи в кишенях людини. Тож прилад може замінити рамку-металодетектор.

 

У майбутньому винахідник планує прилаштувати свій прилад на робота з дистанційним керуванням.

 

За цю роботу Михайло Шевчук посів 1 місце на конкурсі.

2 місце - у Михайла Ярощука. За виготовлення універсального станка з числовим програмним управлінням.

Прилад можна використовувати як лазерний чи фрезерний станок з числовим програмним управлінням або як 3Д-принтер з великою областю друку.

 

Михайло Шевчук займається у гуртку «Радіоелектронне конструювання» під керівництвом Алли Михальчук. Ярощук Михайло - у «Математичному гуртку», яким керує Наталія Винокур.

Як розповіла Радіо Трек заступник директора учнівської творчості Тетяна Савчук

Михайло Шевчук займається у них 3 роки. Нині він - студент-другокурсник Рівненського технічного коледжу Національного університету водного господарства і природокористування.

 

Михайло Ярощук відвідує центр 5 років. І навчається на першому курсі Національного університету біоресурсів і природокористування у Києві.

 

За словами Тетяни Савчук, у них займаються не тільки школярі, а й студенти. Бо їхній заклад розрахований на молодь до 21 року. І віддаленість від міста - не перепона, бо заняття проходять онлайн.  

   

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень