Винаходи юних рівнян застосують у Збройних силах

Школярі є авторами куленепробивної каски та пристрою для швидкого заряджання автомата

Нагадаємо, як вже повідомляло Радіо Трек, семикласник та член Рівненської Малої академії наук Павло Стельмах, котрий працював разом із відомим вченим Віктором Вернадським, винайшов для бійців АТО унікальну каску, яка має рельєфну поверхню і, таким чином, відбиває кулі. Винахід школяра вже запатентований.

Крім того, вихованець Рівненського обласного ліцею-інтернату Олег Пархомчук винайшов інструмент для швидкого заряджання магазину автомата Калашникова.

Це - дерев’яна дошка з округлим заглибленням для патронів, які спеціальним знаряддям запресовуються в магазин. За допомогою такого приладу можна майже втричі скоротити час заряджання магазину АК – до 15 секунд (норматив 30-35 секунд).

Винахідники звернулися до чиновників обласної адміністрації з проханням посприяти у широкому застосуванні їх винаходів в українській армії -  впровадженню у масове виробництво на підприємствах Міноборони України. 

Заступник голови ОДА Олександр Савчук повідомив, що задля пришвидшення цього процесу посадовці планують офіційно звернутися до вищих органів влади.

Також, за словами Олександра Савчука, найближчим часом в облдержадміністрації організують зустріч із військовими та місцевими підприємцями, аби виготовити декілька комплектів для швидкого заряджання магазину АК та передати на передову. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень