Дистанційне навчання: коли учні та студенти повернуться за парти?

Що про це кажуть у Міносвіти?

Міністерство освіти і науки України 26 січня рекомендувало школам, коледжам та вишам країни у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в конкретних регіонах, врахувавши консультації з Міністерством охорони здоров’я, перейти на онлайн-навчання.

Кому МОН порадило перейти на дистанційку

МОН надіслало управлінням освіти та керівникам закладів освіти рекомендаційні листи з проханням перейти на дистанційне навчання.

Згідно з листом, МОН рекомендує:

  • у школах– організувати навчання для учнів 5 – 11 класів дистанційно щонайменше на два тижні;
  • у технікумах – організувати перехід на навчання за дистанційною та/або змішаною формою зі змінами розкладу занять;
  • у коледжах та вишах – запровадити дистанційне навчання від 27 січня до 25 лютого 2022 року.

У відомстві додали, що учням початкової школи, закладів спеціальної освіти та вихованцям садочків, незалежно від епідемічної ситуації, дозволяється навчатися очно.

Вищі військові навчальні заклади (заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання), військові навчальні підрозділи ЗВО, військові коледжі сержантського складу, фахові коледжі зі специфічними умовами навчання організовують освітній процес відповідно до рішень державних органів, у сфері управління яких перебувають.

Хто ухвалює рішення про дистанційку? 

 

Школи мають організаційну та юридичну автономію. І під час надзвичайних обставин, дії карантину чи пандемії заклад освіти за рішенням педради може організувати дистанційне навчання для учнів.

Водночас за онлайн-навчання відповідає керівник навчального закладу, тобто директор школи.

Керівник закладу освіти організовує діяльність закладу освіти, забезпечує організацію освітнього процесу та здійснення контролю за виконанням освітніх програм,
– пояснили у МОН.


Куди звертатись батькам щодо якості дистанційки

Якщо у батьків є питання щодо якості дистанційного навчання їхніх дітей, у МОН кажуть, що звертатись треба до директора школи або відповідного органу управління у сфері освіти, якому підпорядковується заклад.

Державний контроль у сфері освіти здійснює Державна служба якості освіти та її територіальні органи. Вони можуть проводити інституційний аудит та позапланові перевірки.

За порушення директора школи можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, учні рівненських шкіл пішли на дистанційне навчання раніше від рекомендованої МОН дати - через складну ситуацію з захворюваністю.

Про це ми писали у матеріалі:

Школярі Рівного йдуть на дистанційне навчання - Третяк

 



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень