Дірки в китайських будинках - це не ноу-хау, а піклування про драконів

Частина екосистеми

Дірки у китайських висотках - явище поширене. Це не урбаністичне ноу-хау чи крадені будматеріали. Призначення цих величезних дірок звучить дуже романтично, повідомляє Маsterokblog.

Населення Піднебесної від малого до великого вірить у те, що міфічні і навіть містичні істоти насправді існують. Особливо вони впевнені в існуванні драконів, які символізують достаток і силу. У зв'язку з цим вони вважають, що при забудові міст, слід враховувати цей факт.

Тобто конструкції повинні бути такими, які не заважатимуть ящеру здійснювати свій політ. Територіально Гонконг знаходиться на місцевості, де з одного боку море, а з іншого - гори. Отже, дракони з гір повинні час від часу прилітати до води.

Здавалося б, фантастика, але вона й стала причиною того, що архітектори почали створювати багатоповерхівки з урахуванням потреб драконів, попри те, що спроєктувати і побудувати будинок з таким отвором досить непросто.

Проте фахівці не заперечують і практичну користь від таких дірок: вони забезпечують хорошу вентиляцію, створюють гарний вигляд, а також є додатковим простором, наприклад, для розбивки саду.

Місцеве населення впевнене, що за відсутності у драконів можливості пролетіти, вони почнуть атакувати місто, а значить людей чекають неприємності та невдачі.

В результаті архітекторам нічого більше не залишалося, як прийняти і врахувати думку своїх співвітчизників. Так, в будинках поблизу узбережжя з'явилися величезні діри для прольоту ящерів. А так як драконам нічого більше не заважає, то і місту не загрожує небезпека.

Ситуація досить комічна, але забудовники все частіше будують саме такі комплекси. Інакше марновірство громадян Китаю візьме верх над розсудливістю, і квартири просто перестануть мати попит.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень