Китай на межі конфлікту зі США через коронавірус — закрита урядова доповідь КНР

Америка нагнітає? (АК)

Є ті, хто вірить, що COVID-19 має один великий плюс. Мовляв, через пандемію на задній план відійшла загроза великої війни між США та Іраном, чи між США та Китаєм.

Для прихильників цієї теорії маємо неприємні новини. Як повідомляє Reuters,

Пекін стикається з хвилею ворожості, що зростає на тлі спалаху коронавірусу і може призвести до більшого загострення відносин зі США.
 

Таку інформацію розкриває закрита доповідь китайської розвідки уряду, яка порівнює загрозу зі ставленням до Китаю після придушення протестів на площі Тяньаньмень у 1989 році.

Про це Reuters повідомляє із посиланням на джерела, знайомі з текстом доповіді.

На переконання Міністерства державної безпеки, яке представило документ, глобальні антикитайські настрої досягли найвищого показника після інциденту з убивством протестувальників 29 років тому.


Зазначається, що ці настрої очолюють США, і Китай має підготуватися до можливого збройного протистояння з ними.

Документ цей, начебто, підготував Китайський інститут сучасних міжнародних відносин — аналітичний центр, який у 80-х роках перебував у складі Міністерства державної безпеки і консультував уряд щодо питань зовнішньої політики та національної безпеки.

Зазначається, що вказана доповідь свідчить про серйозне ставлення китайського уряду до загроз глобальної негативної реакції, яка може вплинути на стратегічні інвестиції держави за кордоном і позиції у сфері безпеки.

Пекін в останні тижні стикнувся з тиском і критикою з боку США та їхніх союзників через пандемію коронавірусу.


Текст зводиться до висновку, що Вашингтон вважає успіхи Китаю загрозою західним демократіям і воліє підірвати довіру китайців до Комуністичної партії.

Фото з матеріалу Reuters

Китайські аналітики порівнюють доповідь з «Телеграмою Новікова» — документом, представленим у 1946 році радянським послом у США Миколою Новіковим.

Він підкреслював небезпеку економічного розвитку США та їхні військові амбіції.
 

Телеграма була відповіддю на «Довгу телеграму» американського посла у Москві Джорджа Кеннана, який вважав мирне співіснування з СРСР неможливим, і що довгостроковою стратегією має бути стримування.
 

Ці історичні документи стали основою політики Холодної війни.

Наразі в пресслужбі МЗС Китаю не коментують цю інформацію.

На пряме запитання кореспондента Reuters про існування подібної доповіді, речник китайського МЗС відповів:

«Я не маю такої інформації».

Натомість в офіційній заяві МЗС Китаю є такі слова:

«Надійний та стабільний розвиток відносин між Китаєм та США служить як інтересам обох країн, так й інтересам міжнародної спільноти...


… будь-які слова та дії, з використанням політичних маніпуляцій чи звинувачень під приводом пандемії, зокрема, ті, що здатні посіяти розбрат між країнами, не сприяють міжнародному співробітництву в боротьбі з пандемією».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень