Діра у держбюджеті досягла колосальних розмірів, що буде з пенсіями? (ФОТО)

Важлива заява

Діра в державному бюджеті України різко збільшилася. Це неминуче позначиться на виплатах.

План доходів державного бюджету в першому півріччі 2020 року не виконаний на 38 млрд. грн.., або 7,8%, повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Зокрема, підбиваючи підсумки виконання основного кошторису країни за 6 місяців, Голова Рахункової палати Валерій Пацкан відзначив поглиблення негативних тенденцій в економіці, про що, зокрема, свідчать: зниження реального ВВП на 6,7% (у I кварталі – на 1,3%); зниження випуску промислової продукції на 8,3% (у I кварталі – на 5 %); зниження імпорту товарів і послуг на 19,7% (у I кварталі – на 4,8%); зменшення кредитування і відплив прямих іноземних інвестицій.

Серед головних причин він назвав те, що фактичний курс гривні в січні-червні був нижче прогнозованого, а також – різке зниження імпорту та відповідних митних надходжень.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан

За даними Рахункової палати,

Загальний обсяг державного і гарантованого державою боргу в першому півріччі збільшився на 13,6%, сягнувши  –  2,3 трильйона гривень.


При цьому 60% суми зростання відбулися за рахунок девальвації з початку року гривні до іноземних валют.

У результаті

Витрати на погашення та обслуговування боргу склали 220 млрд грн, або майже третину загальних витрат держбюджету в першому півріччі 2020 року, що призведе до зниження фінансових можливостей для втілення в життя інших бюджетних програм.

Зазначимо, держбюджет нещодавно був переглянутий. Дефіцит у ньому було збільшено втричі – до 298,4 мільярда гривень (раніше було 96,3 мільярда). Він збільшився втричі.

Голова Комітету економістів України Андрій Новак вважає, що у зв'язку з карантинними обмеженнями бюджет не отримає близько 150-200 млрд. гривень доходу, тож уряд змушений збільшувати дефіцит, аби продовжити фінансувати пенсії та інші виплати, однак безкінечно такий стан речей підтримувати буде неможливо.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень