Дієві способи профілактики варикозу

Розширення вен настільки поширена проблема, що трапляється практично у кожного другого

Варикозне розширення доволі поширена проблема. Крім того, що це неприємно з косметичної точки зору, варикоз загрожує ще й серйозними наслідками для організму.

Розвиток варикозу може призвести до появи виразок на тілі, приєднання інфекцій, болю й навіть обмеження рухливості. 

Зірочки на ногах - це теж прояв варикозного розширення вен, але на початковій стадії, коли тільки починається проблема зі з'єднанням клапанів у вені ноги.

Як запобігти варикозу

У зоні ризику знаходяться люди, батьки яких теж страждали на варикоз. Необхідно стежити за своєю вагою, адже у людей з ожирінням варикоз виявляється яскраво.

Мають такі проблеми й люди, які працюють стоячи або сидячи тривалий час. У них весь час порушується потік крові по венах, утворюються застої крові, випинання. 

І одним із найдієвіших методів запобігання варикозу в такій ситуації є ходьба. Вена знаходиться в товщі м'язів, кров застоюється, вена розширюється, серцю не вистачає сили проштовхнути кров самому, клапани у венах закриті. А коли людина ходить, працює м'язова помпа і все йде як слід, - кажуть експерти.

Також обов'язковою умовою для лікування вже наявних проблем є компресійний трикотаж - його призначають залежно від ступеня проблем, що вже є.

Як змінити харчування

Продукти з вітаміном С традиційно вважаються відмінним антиоксидантом. Втім помилково вважати, що вони допоможуть впоратися з варикозом. Їх треба споживати тільки для здорового харчування, необхідного для нормалізації ваги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень