Дієтолог розповів як харчуватися під час війни, щоб зберегти здоров’я
Аби не пригнічувати імунітет і забезпечити організм необхідними поживними речовинами
Дієтолог Ольга Безугла розповіла про правила харчування в умовах війни. Адже зміни раціону можуть позначатися на імунній системі.
Як харчуватися в війну
Війна найбільший стрес, при цьому зміна харчових звичок й режиму харчування може призвести до зниження імунітету та підвищення сприйнятливості до інфекцій.
Дієтолог розповіла правила, які допоможуть зберегти організм при зміні харчування:
- Обирайте білкову їжу, овочі й жири. При такому балансі організм насичується, а значить почуття голоду настане не так швидко
- Обирайте продукти тривалого зберігання. Так ви матимете повноцінне харчування, навіть якщо вдома не буде світла чи газу.
- Щодо вуглеводів, робіть ставку на каші, картоплю, макарони. Але чергуйте ці продукти між собою.
- З білкових продуктів - м'ясо, сир, яйця, м'ясні та рибні консерви або рослинний білок - бобові, сочевиця, квасоля (зокрема консервовані);
- Потрібна клітковина - всі доступні сезонні овочі;
- Включіть в раціон жири, наприклад горіхи, насіння, сало і рослинну олію - джерело вітаміну А, Д, Е і фолієвої кислоти. Це додасть енергії.
Джерело: Новини.live
Радіо Трек: НОВИНИ