Дешеві й дієві: чотири кращих напої для очищення печінки

Особливо корисні після тривалих свят

Печінка очищає організм від надлишку токсинів. Але настає час, коли й печінці необхідна допомога, аби краще справлятися зі своїми функціями.

Оскільки печінка не болить, негаразди в її роботі проявляються не специфічними симптомами, як то: здуття живота; погіршення кольору обличчя і проблеми зі шкірою; набір ваги; часті головні болі; перепади настрою і навіть депресивні стани.

Печінка активно працює вночі, тож саме перед сном добре потішити її корисними напоями.

Овочеве смузі

Смузі з буряком, яблуками та імбиром допоможе очистити печінку, додасть енергії та корисні вітаміни.

До пів склянки води додати по 1 шт. невеликого буряка і моркви, 2 зелених яблука, пів лимона без шкірки й чайну ложку натертого свіжого імбиру. Перемішати інгредієнти в блендері та пити перед сном.

Ромашковий чай

Простий, дешевий і дієвий детокс. Ромашка має протизапальний ефект і добре впливає на роботу печінки. Ромашка допоможе також вгамувати нервову систему та покращує сон.

Квітки ромашки треба запарити окропом й дати настоятися 10 хвилин.

Вівсяний відвар

Відвар з вівса допоможе очистити печінку і нормалізувати обмінні процеси. Особливо корисно такий відвар вживати після перенесених хвороб.

Вівсянку разом з лушпинням треба промити водою, перекласти її в термос та залити літром води. Витримати напій у термосі треба близько 12 годин. Приймати по 150 мл перед сном.

Чай з імбиром

Імбир стимулює відтік жовчі, прискорює жировий обмін і виводить токсини з організму. Лимон покращує обмінні процеси в клітинах печінки й виводить холестерин. Імбирно-лимонний напій не тільки зігріє, але і приведе печінку до ладу.

Нарізаний скибочками імбир та скибочку лимона залити гарячою водою (не окропом, хай чайник трошки охолоне).

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень