Деруни по-єврейськи: тільки три інгредієнти і жодного грама борошна
Виходять дуже соковиті
Пропонуємо приготувати картопляний делікатес, який часто готують єврейські господині. У рецепті не використовується борошно, а вистачає крохмалю, який залишився від картоплі.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – на смак
- Сіль – на смак
- Олія – на смак
Очистіть і помийте картоплю. Натріть на дрібній тертці над мискою з холодною водою. Цибулю також очистіть і натріть на тертці у миску з водою.
Вичавіть рідину із суміші картоплі і цибулі. Покладіть суміш у чистий кухонний рушник і повторно вичавіть зайву рідину, яку не вдалося видалити руками.
Злийте воду, але крохмаль, що осів на дні миски, збережіть.
Покладіть картоплю і цибулю назад у миску з крохмалем. Додайте яйце, сіль та перець. Змішайте.
Розігрійте олію для смаження у чавунній сковороді на середньому вогні.
Обережно викладайте тісто столовою ложкою в гарячу олію. Злегка натисніть, щоб вийшло коло. Смажте, доки краї не стануть золотисто-коричневими, і переверніть, щоб обсмажити іншу сторону по 1-2 хвилини з кожної сторони.
Викладіть деруни на паперовий рушник і подавайте зі сметаною.
Джерело: shuba
Радіо Трек: НОВИНИ