Депутати ухвалили бюджет Рівненщини на 2020 рік

ЗА – проголосували 38 депутатів

У Рівному відбулася позачергова сесія обласної ради. Депутати зібралися заради ухвалення бюджету області на наступний рік.


Відповідно до проєкту бюджету, доходи області у 2020 році складуть 2 мільярди 591 млн грн, видатки - 2 мільярди 588 млн грн.

У коментарі для Радіо Трек голова обласної ради Олександр Данильчук — власні доходи плануються на рівні 830 млн грн. Інше – це субвенції та дотації.

Видання «Голос України» зазначає:

  • освітня субвенція становитиме 279 млн грн (зростає на 12% у порівнянні з 2019 роком);
  • медична субвенція – 219 млн грн (на 74% менше, ніж у 2019 році, оскільки з квітня заклади охорони здоров’я планується фінансувати через Національну службу здоров’я).

Наступного року вперше з державного бюджету буде передана субвенція на розвиток системи екстреної медичної допомоги – 51,3 млн грн.

Основне джерело наповнення власних доходів бюджету – 15 відсотків податок на доходи фізичних осіб: 740,3 млн грн (у порівнянні з 2019 роком зростає на 4,5%). Видатки бюджету розвитку у 2020 році становитимуть 186 млн грн.
 

На галузь освіти та науки у 2020 році, зокрема заклади які підпорядковуються області передбачено 747 млн грн.

Середньомісячна заробітна плата педагогічного працівника складе 11 642 гривні. Вартість харчування на дитину на день в інтернатних закладах становитиме 82 грн.

Медична субвенція для фінансування закладів (підприємств) охорони здоров’я обласної комунальної власності передбачена лише на 1 квартал, після цього – вони будуть фінансуватися НСЗУ.

На обласні заклади охорони здоров’я передбачено у 2020 році 275,5 млн грн. В обласному бюджеті на обласні заклади цієї галузі передбачено 158 млн грн. Це: будинки-інтернати для осіб похилого віку, геріатричні пансіонати, психоневрологічні інтернати. Середня норма на харчування підопічних в установах соціального захисту у 2020 році складатиме 49,2 гривні на день, на медикаменти – 3,1 грн на день.

Слід зазначити, що під час сесії у депутатів обласної ради були зауваження щодо забезпеченості закладів вторинної ланки комп’ютерною технікою. Адже для підключення до системи національної служби здоров’я медики повинні мати комп’ютери. Проте голова ОДА Віталій Коваль та голова обласної ради Олександр Данильчук запевнили, що в області знайдуть ресурси аби забезпечити лікарні. Тож до ухваленого бюджету вноситимуть зміни, проте уже після новорічних канікул.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень