Кульчинська подякувала Паладійчуку за відкритість у Рівному (БЮДЖЕТ)

І колегам «за розуміння та підтримку»

Депутати міської ради Рівного зберуться завтра, аби вирішити ключові бюджетні питання міста на 2018 рік.

Зокрема затвердять розподіл 231 мільйона гривень з  Бюджету розвитку міста.

За словами секретаря міської ради Сергія Паладійчука, цього року процес бюджетування був тривалим, але прозорим і об’єктивним.

Однак, керівник депутатів передбачає, що, попри всі намагання знайти компроміси між галузями, незадоволеними, в результаті, можуть виявитися… всі:

Сергій Паладійчук -- секретар міської ради

Думаю, що будуть трошки ображені усі. (Галузі – ред.) Тому що запити, які вони подавали, як правило, у півтора-два рази більші, ніж реально їм може бути виділено.

 

Комунальна галузь традиційно отримає більше коштів, бо комунальна галузь - це фактично і є наші повноваження. Тоді як освіта і медицина, для прикладу - це державні повноваження. Але ми і їм виділяємо кошти, ми ж розуміємо, що тут наші люди.

Знаєте, скільки просила Комунальна галузь Рівного на цей рік?

Для проведення усіх необхідних робіт ЖКГ запитувало близько 300 мільйонів гривень.

Однак отримають комунальники у чотири рази менше від потреби.

Близько 70-80 мільйонів.

Недофінансованою попри все залишиться і медична галузь. У цьому переконаний голова фракції партії «Свобода» у міській раді Юрій Осіпчук.

Юрій Осіпчук

Мені, як голові комісії з питань охорони здоров’я у міській раді, принципово, щоб не була ображена медицина. І якраз у цьому бюджеті вона частково ображена.

 

Але є вольове рішення, є попередня домовленість із ключовими фракціями міської ради, що ми протягом року при змінах у бюджеті наздоженемо і збільшимо кількість капітальних видатків на медицину.

Заступник міського голови і керівник фракції «Батьківщина» Галина Кульчинська стверджує, що всі депутати, які хотіли,  мали змогу  ознайомитися з переліком об’єктів фінансування по кожній галузі та по кожному пункту.

Окремо дякуємо Сергію Паладійчуку за організацію Дня депутата, де представники всіх управлінь доповідали про свої потреби, а депутати могли це обговорювати, задавати питання, дискутувати.

Фото -- ілюстративне (з архіву)

Інша справа, що не всі депутати захотіли долучитися до процесу остаточного узгодження видатків:

Для мене особисто принциповою була позиція по медицині. Зокрема виділення коштів на завершення ремонту в інфекційному відділені рівненської міської лікарні.

 

Це дуже потрібний об’єкт, який терміново необхідно завершити, і я дуже вдячна колегам за розуміння та підтримку.

За словами Кульчинської, видатки на освіту, культуру та спорт цьогоріч будуть достатньо збалансованими. Окремо вона відзначає рішення виділити 1 мільйон 300 тис. грн на Палац дітей та Молоді (ПДМ).

Каже, що це вперше за багато років і теж дуже дякує усім колегам.

До слова, у порядку денному завтрашнього засідання сесії значиться близько 75 питань. Традиційно, працюватимуть депутати від самого ранку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень