Депутати Рівного проситимуть Київ за фермерів і селян

Направити звернення збираються до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра

У зверненні міська рада Рівного проситиме

не скасовувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі.

Таким чином вона збирається відреагувати на нещодавнє звернення групи нардепів до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційним цей мораторій, а також на зареєстрований у Верховній Раді законопроект про обіг сільськогосподарських земель, який пропонує торгувати землею вже з 1 липня цього року.

Депутати Рівного у зверненні пояснюють, що продаж землі призведе

до скуповування земельних паїв великими агрохолдингами та корпораціями.

Причиною цього, на їхню думку, є відсутність захисту власності та інвестицій, а також гострий дефіцит коштів у селян та фермерів, навіть у вигляді кредитів. Через це вони, як пишуть депутати,

будуть поставлені в такі умови, коли їм нічого іншого не залишиться, як продати за безцінь свої паї в найми до нових панів або їхати за кордон шукати кращої долі.

 

Це призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл та селищ.

Тож депутати проситимуть:

вжити всіх необхідних заходів для недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення;

 

не допустити створення механізмів, що дозволятимуть торгувати землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію;

 

продовжити на 10 років мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, розробити практичні механізми стимулювання і розвитку фермерського господарства, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері.

Це звернення міська рада Рівного розгляне на одній з найближчих сесій. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень