Депутати облради «гальмують» легалізацію бурштину

Остаточні рішення прийматимуться на сесії облради

На завтрашній сесії обласної ради депутати розглянуть питання щодо відмови надання землі  підприємству ДАК «Українські поліметали» на геологічну розвідку та промислову розробку бурштину на території площею 4,7 тисяч гектарів. Депутат обласної ради Валентин Крока закликає інших обранців відмовити у наданні землі, доки не будуть відновлені ті ділянки у північних районах Рівненщини, де підприємство вже проводило геологорозвідку та видобуток сонячного каменю:

Ніяких не давати знову гектарів, поки не буде прийнятий закон, ми повинні це написати у Верховну Раду, Кабінет Міністрів, поки не буде прийнятий закон. Друге - поки не наведемо порядку з тією землею, що вже використовувалась, і добували той бурштин, тоді можна вирішувати питання і надавати нову землю.

Між тим, генеральний директор  ДАК «Українські поліметали» Костянтин Лісничук не розуміє позиції депутатів і вважає, що такими діями депутати підіграють нелегальним бурштинокопачам:

Позицію депутатів трошки не розумію, вважаю що вона не є державницькою, в тому сенсі, що там все рівно зараз цей період будуть працювати і нелегально видобувати.Кому вони зробили краще? Вони зробили краще тим нелегальним бурштинокопачам. Це є великою проблемою.  

Нагадаємо, до Рівненської облради звернулися ДАК «Українські поліметали» Держпідприємства  «Укрбурштин» та ТОВ «Надра - Спецленд Ресурси» з проханням видати їм дозволи на геологічну розвідку та промислову розробку бурштину на території площею близько 35 тис гектарів.  Проти цього виступив голова Рівненської облради Володимир Ковальчук. Аби відмовити у наданні цих дозволів, він і скликає позачергову сесію облради у вівторок, 23 лютого.

Варто додати, що16 грудня минулого року Кабмін прийняв постанову, згідно з якою обласна рада у 30-денний термін повинна надати відповідь компанії, яка подала заявку щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, яке, в тому числі, передбачає дослідно-промислову розробку бурштину. Це означає, що якщо за відведений час підприємство-заявник не отримає відповіді – вважатиметься, що депутатський корпус автоматично погодив видачу цього дозволу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень