Депутати проголосували за «Бюджет Рівного 2022» із поправками

Проголосували за низку правок і ще голосуватимуть за них

Сьогодні на сесії Рівнеради проголосували за бюджет Рівного на 2022 рік. 

Основний його пункт - доходів на 2,8 млрд, видатків - 2,9 млрд. Бюджет розвитку міста становить 229 мільйонів, але з нього 200 млн піде на компенсацію різниці в тарифах для «Рівнетеплоенерго», тобто місту доведеться розвиватися набагато скромніше.

До бюджету вже внесли та ще планують внести багато правок.  Бюджетна комісія додала до планів міської казни такі зміни: 

  • Зменшили видатки з департаменту соцполітики та заходів із програми «Турбота» й дали 480 тисяч гривень на «Будинок ветеранів».
  • Виділять 400 тисяч гривень на пам`ятник Степану Бандері, а також 600 тисяч гривень на меморіал Героям Небесної Сотні та воїнам АТО.
  • Завдяки обласній програмі придбання ноутбуків міському освітньому бюджету вдалося зекономити понад 1 мільйон гривень.
  • Управлінню містобудування та архітектури збільшити видатки на виготовлення ПКД на виготовлення пам'ятника Степану Бандері 400 тисяч гривень і на меморіал Героям Небесної сотні та воїнам АТО 600 тисяч гривень., що на вулиці Кавказькій біля ОДА.
  • Також проголосували на сесії за програму регулювання чисельності котів і собак. Бюджетна комісія вирішила виділити на це 1,8 млн гривень.
  • 25 млн грн дали на міський електротранспорт.

Водночас обговорення викликали доплати вчителям і працівникам дитсадків за престижність.

За словами депутатки Галини Кульчинської, звичайні викладачі-предметники отримають лише 10% доплати, коли вихователі дитсадків і викладачі НУШ отримають по 20%. І на думку Кульчинської – це несправедливо.

Також депутатка підняла питання фінансування одного з найкращих зоопарків України – рівненського. До прикладу, у сусідньому Луцьку зоопарк із 46 працівниками отримав від міста 9,5 мільйонів гривень, у Миколаєві, де 230 працівників – 44 мільйони.

У Рівненському зоопарку – 77 працівників, але місто виділило йому в цьому році лише 4 мільйони. А на наступний запланувало всього 5. Цього не вистачить навіть на скромне прохання рівненського зоопарку про компенсацію частини зарплат працівникам.

На це просять 6 мільйонів. Це половина всієї суми потрібної на зарплати.

Ці два питання перенесли на наступну сесію, яка буде останньою в цьому році та відбудеться в четвер 30 грудня.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень