Депортувати військовозобов'язаних біженців не будуть. Але створять умови, щоб вони самі повернулися в Україну 

Ініціативу висловили у польському Сеймі 

У країнах ЄС немає однозначної відповіді на питання щодо мобілізації чоловіків з України, які перебувають під тимчасовим захистом. Одні готові видавати умовних ухилянтів, інші наполягають, що це буде порушенням законів.  

У Польщі попри те, що вважають, що депортувати людей під тимчасовим захистом - незаконно, готові створити цим людям умови, за яких вони самі поїдуть додому. 

Депутат польського Сейму Павло Коваль пропонує запровадити перевірку українських чоловіків під час їхнього працевлаштування на роботу чи продовження терміну перебування в ЄС.

Тобто запитувати дані про таку особу в Україні, чи вважають її військовозобов'язаною, і чи не перебуває вона в розшуку ТЦК.

Якщо відповідь буде позитивною, то такій особі можуть відмовити у працевлаштуванні, продовжені тимчасового захисту та виплатах допомоги. На думку Коваля, людина без роботи, без допомоги й без офіційного статусу буде вимушена повернутися додому.   

На це також мають бути спрямовані дії країн, де перебуває багато українців, - порадив Павло Коваль. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень