Назвали імена 11 українців, які шпигували на користь росії: серед них — 17-річний юнак з Рівненщини

Неповнолітніх відправлять до виховного центру

11 громадян України засудили у Польщі за шпигунство на користь росії. Серед засуджених – переважно молодь. Усі вони народилися у різних куточках України.

Відомо, що винними у шпигунстві визнали також двох росіян і стільки ж білорусів, пише польське видання radio.lublin.pl.

Українців, росіянина та білорусів звинуватили у шпигунстві, а також у створенні організованої злочинної групи. Спільникам РФ призначили від 1,1 року до 6 років позбавлення волі, штрафи від 1 тисячі до 15 тисяч злотих і конфіскацію отриманої винагороди. Неповнолітніх відправлять до виховного центру і зобов’яжуть продовжити навчання.

Видання опублікувало список українців, які отримали вирок: 

  • 19-річний Богдан С. з Полтави,
  • 19-річний Артем А. з Херсона,
  • 23-річний Дмитро С. з Мелітополя,
  • 33-річний Роман З. з Миколаєва,
  • 18-річний Ростислав К. із Кривого Рогу,
  • 29-річний Андрій П. із Кривого Рогу,
  • 26-річний Олексій П. із Кривого Рогу,
  • 24-річний Вадим М. з Вінниці,
  • 44-річний Ярослав Б. з Долини,
  • 17-річний Богдан К. з Дубна,
  • 17-річний Артур М. з Чернігова.

Шпигуни діяли від січня до березня 2023 року в Хелмі, Медиці, Перемишлі, а також у Жешуві, Варшаві та Помор’ї. Вони проводили розвідку військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, відстежували й документували проходження транспортних засобів із військовою та гуманітарною допомогою для України. Вони також готувалися до диверсій на залізниці.

- Ми маємо справу з таким сучасним, можливо, досі невідомим способом ведення або фактично організації шпигунської мережі на території країни. Я переконаний, що це досить незвично, щось нове не лише на території Польщі, але й усього ЄС, – сказав прокурор Пьотр Лопатинський.

Вирок, винесений Люблінським воєводським судом, не є остаточним, але через добровільне виконання вироку можливості його оскарження обмежені.

Частина підсудних подали клопотання про винесення обвинувального вироку без судового розгляду, справи інших – розглядатимуться в окремих судових засіданнях.

Джерело: tsn.ua, radio.lublin.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень