Демографи припустили, скільки населення буде в Україні через 15 років після закінчення війни

Свій прогноз вони складали за умови, що війна закінчиться цього або наступного року

Демографи порахували, скільки населення житиме в Україні через 15 років після закінчення війни.

Якщо війна закінчиться наприкінці 2024 року чи у 2025 році, то через 15 років після цього кількість населення становитиме приблизно 30,5 млн людей, - вважає заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Олександр Гладун.

Прогноз охоплює період до 2037 року.

Тобто, скорочення за 15 років – приблизно 10-12 мільйонів. Це дуже стрімке скорочення населення, – зазначив Гладун.

За оцінками демографів на початок 2022 року в Україні проживали приблизно 42 млн. Це та кількість людей, яка проживала на території у межах кордонів 1991 року, тобто разом з окупованим Кримом та захопленими частинами Донеччини та Луганщини.

При цьому, щоб спрогнозувати чисельність населення через 15 років, демографи враховували народжуваність, смертність та міграційні процеси. Але ключове, що має вплив на всі ці процеси - коли закінчиться війна.

Адже під час війни демографічні процеси мають свої особливості, протягом двох-чотирьох років після війни є свої особливості. Лише після цього періоду демографічні процеси більш-менш стабілізуються. Тоді в цей період можна робити більш-менш точні прогнози, – пояснив Олександр Гладун.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень