Де жити вигідніше? Порівняння цін у Києві та Рівному

У столиці ціни на комунальні послуги нижчі, а зарплата удвічі вища, ніж у Рівному

За всесвітньою базою Numbeo ми вирішили порівняти рівень життя у столиці України та Рівному.

«Вам буде потрібно близько 1 611 доларів у Києві, щоб зберегти той же рівень життя, що ви можете мати з 1 200 долів у Рівному (якщо припустити, що ви орендуєте житло в обох містах)», – зазначають фахівці.

У таблиці також зазначають, що ціни на комунальні послуги у Києві в середньому на 13.65 % нижчі, ніж у Рівному.

Електроенергія, опалення, вода та відходи для квартири площею 85м2 у Рівному обійдуться у 63 долари, а в Києві за це необхідно сплатити трохи більше 54 доларів.

Водночас середньомісячна заробітна плата після сплати податків у Києві вища майже удвічі. У Києві вона становить понад 255 доларів, а у Рівному – понад 109 доларів.

Дешевший у столиці й одяг. Зокрема джинси Levis у Києві коштують майже 66 доларів (у Рівному – майже 73), а літнє плаття в мережі магазинів майже на третину дешевше, ніж у Рівному. Разом з тим у Києві в середньому на чверть дорожче взуття.

Також у столичних магазинах дешевший хліб, пачка цигарок, кілограм апельсинів та кілограм цибулі. А от решта овочів та фруктів, молоко, вода та крупи трохи дорожчі.

Разом з тим місячна орендна плата у столиці у два-два з половиною рази вища, ніж у Рівному. В нашому місті оренда квартири з однією спальнею (двокімнатна квартира) за межами центру коштує більше 91 долара, у Києві – близько 218 доларів.

Займатися спортом у Києві також дорожче. Ціна на місячний безлімітний абонемент у фітнес-клуб на одну особу там вполовину вища. Також майже на половину в столиці дорожча їжа у недорогому ресторані.

Порівняти своє місто зі світовим рейтингом або детальніше ознайомитися з порівняльною таблицею Києва та Рівного можна ТУТ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень