Де збирати гриби, щоб у них не було важких металів: секрети грибників

Про це знають одиниці

Грибний сезон – у розпалі. Грибники йдуть до лісу і знають купу місць, де завжди ростуть хороші гриби. От новачки «тихого полювання» не дуже обізнані у тонкощах цієї справи і збирають гриби, де прийдеться.

А дарма!

Не варто вживати гриби, які виросли на небезпечних територіях, адже вони можуть накопичувати важкі метали. Ці речовини негативно впливають на здоров’я людей.

Де збирати безпечні гриби?

Щоб збирати гриби безпечно, краще піти якомога далі від цивілізації. Тяжкі метали з'являються частково через людину, в процесі сільськогосподарської діяльності. А ще через машини.

Потрібно йти якомога далі від траси, якщо ви хочете назбирати якісних грибів. На скільки метрів? Скрізь по-різному, це залежить від грибниці. Наприклад, у печериці вона розташовується на кількох гектарах, тож зона накопичення металів дуже велика.

Ті гриби, які ростуть на деревах, як опеньки, накопичують метали менше.

Все залежить від виду гриба та місцевості, в якій він росте. Щоб зменшити вміст важких металів, варто вимочувати гриби. Деякі треба варити та зливати воду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень