Де відбудеться «Євробачення-2023»: організатори назвали міста-претенденти

У переліку вказано Ліверпуль та Манчестер

Після того, як стало відомо, що «Євробачення-2023» відбудеться у Великій Британії від імені України, організатори конкурсу визначилися з містами, які поборються за право проведення заходу. Список складається з 7 міст.

Так, Європейська мовна спілка разом із BBC назвали такі міста-претенденти: Глазго (Шотландія) та англійські Манчестер, Ліверпуль, Бірмінгем, Ньюкасл, Лідс і Шеффілд. Протягом наступних тижнів організатори перевірятимуть локації в кожному з вказаних міст.

Уточнюється, що головний критерій відбору міст, які потрапили до списку, - «здатність міста продемонструвати, що вони мають спроможність, можливості та досвід для проведення події такого масштабу та складності».

За даними BBC, всього 20 міст виявили інтерес до конкурсу, 7 з яких увійшли до шорт-листа. Вибір міста-господаря пісенного конкурсу «Євробачення-2023» зробить BBC спільно з Європейською мовною спілкою. Переможця оголосять восени.

За якими критеріями відбувається відбір?

  • Наявність відповідного приміщення та достатнього простору згідно з вимогами конкурсу.
  • Зобов’язання, які може взяти місто чи регіон щодо проведення заходу, включно з фінансовим питанням.
  • «Культурна пропозиція, яка включає місцеву та регіональну діяльність, а також демонстрацію української культури та музики»
  • Узгодження зі стратегічними пріоритетами BBC, як громадського мовника, такими як забезпечення цінності для всіх аудиторій і підтримка економіки Британії.

Букмекери вже називають Глазго та Бірмінгем фаворитами, тоді як Глазго та Манчестер лідирують в опитуваннях на фан-сайтах «Євробачення».

Організатори конкурсу зазначають, що місце проведення має вміщувати близько 10 000 глядачів, бути в межах легкої досяжності до міжнародного аеропорту та мати достатньо місць для розміщення щонайменше 2 000 делегатів, журналістів і глядачів.

Також відомо, що представники «UA: Суспільне» співпрацюватимуть із BBC для розробки українських елементів шоу. Крім того, Україна автоматично потрапляє до Гранд-фіналу разом із «великою п'ятіркою» (до якої входить Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія) після перемоги у цьогорічному конкурсі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень