«Дайте вчителю зарплату!» - відомий освітянин розчулився від «турботи» про педагогів

Кількість контролерів і наглядачів за роботою вчителя зростає

Фото ілюстративне

Екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, відомий своїми гострими блогами щодо стану сучасної освіти, на сайті Освіта.ua вкотре висловив свої думки. Цього разу щодо появи в українських школах супервізорів.

Раніше повідомлялося, що вони надаватимуть професійну підтримку та допомогу вчителям у сфері середньої освіти.

Своєю чергою Ігор Лікарчук з цього приводу написав:

Прочитав новину про супервізорів у школах і розчулився. 

 

Від такої «турботи» про вчителя.

 

А особливо від того, що спочатку роботу вчителя вивчатимуть, а потім надаватимуть професійну допомогу. І хто надаватиме?

 

У тому числі й ті супервізори, які мають стаж роботи з навчання дорослих не менше одного року…. Або пʼять років роботи в школі. Крута буде допомога! – йдеться у блозі освітянина.

На думку Ігоря Лікарчука, форми роботи супервізорів витягнули з нормативних документів, які регламентували роботу шкільних інспекторів у середині 70-х років минулого століття, включаючи перевірку документації.

Саме тоді стало модно, - пише екскерівник УЦОЯО, - перевірки шкіл і вчителів прикривати, як срам у первісних людей, фіговим листом, словосполученням «надання допомоги». А наданню обовʼязково передувало вивчення. Та ще й дуже глибоке… 

Тепер це називатимуть «супервізією», - іронічно зауважив Лікарчук.

Або, як казала Проня Прокопівна, зате «по-модньому, по-хранцузькому». Іншими словами: знову кількість контролерів і наглядачів за роботою вчителя зростає. Пардон. Але незабаром не буде за ким наглядати і чию роботу контролювати…

Ігор Лікарчук

Та дайте вчителю достойну зарплату, захистіть його від усіх начальників, методистів, супервізорів, борців і борчинь за якість освіти; знищте освітній бюрократизм; забезпечте педагогічну свободу; розробіть адекватні вимогам сьогодення критерії оцінки праці вчителя; морально і матеріально мотивуйте педагога до підвищення свого фахового рівня; зробіть так, щоб випускники пед університетів стояли в черзі для працевлаштування в школах… 

 

І тоді не будуть потрібні ніякі супервізори…

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень