Данія та Нідерланди підтвердили, що F-16 будуть передані Україні за рішенням США

Заява віцепрем'єра Нідерландів

Віцепрем'єр Нідерландів Вопке Хукстра підтвердив, що 17 серпня Сполучені Штати Америки схвалили відправку в Україну багатоцільових винищувачів F-16

Про це він повідомив у Twitter.

«Ми вітаємо рішення Вашингтона прокласти шлях для відправки винищувачів F16 в Україну.

 

Велика подяка Ентоні Блінкену за плідну та оперативну співпрацю.

 

Зараз ми будемо далі обговорювати цю тему з нашими європейськими партнерами», - написав віцепрем'єр-міністр.

ЩО КАЖЕ ДАНІЯ

Раніше міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен підтвердив TV 2, що його країна отримала дозвіл на відправку в Україні винищувачів.

За його словами, Данія направила Сполученим Штатам запит щодо постачання літаків Україні й отримала від Вашингтона «дружню відповідь».

«Я можу підтвердити, що між мною та Ентоні Блінкеном відбувся обмін листами, який базується на тому факті, що ми з міністром оборони звернулися до Сполучених Штатів, щоб вивчити наші варіанти», - заявив очільник МЗС.

Ларс Льокке Расмуссен раніше був прем'єр-міністром Данії, а зараз очолює МЗС

ЩО КАЖУТЬ В США

Раніше Reuters писало, що у четвер, 17 серпня, Сполучені Штати Америки схвалили відправку в Україну винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів.

За інформацією джерела, F-16 відправлять, як тільки завершиться підготовка пілотів. США надали Данії та Нідерландам офіційні запевнення. Відповідні листи в Амстердам та Копенгаген відправив держсекретар Ентоні Блінкен.

«Я пишу, щоб висловити повну підтримку Сполученими Штатами як передачі Україні винищувачів F-16, так і підготовки українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16», - йдеться у документі, пише Reuters.

За словами Блінкена, рішення дозволить Україні «повною мірою скористатися своїми новими можливостями, щойно перший набір пілотів завершить навчання».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень