Ця ялинкова іграшка СРСР коштує понад 50 тисяч: ТОП найцінніших прикрас

Деякі радянські іграшки на ялинку можна вигідно продати

Колаж УНІАН

Знайти хороші іграшки, як і все інше, в Радянському Союзі було непросто, але якщо вдавалося, то річ дбайливо зберігали і передавали з покоління в покоління. У 21 столітті багато хто викидає радянський вінтаж, купуючи своїм дітям нові модні іграшки, але виявилося, що можна продати радянські ялинкові іграшки - ціна на них, як і на інші іграшки для дітей, дуже висока.

Скільки можуть коштувати ялинкові іграшки СРСР

Почнемо з того, що колекціонери шукають найчастіше - новорічні іграшки СРСР. Вся річ у тім, що за часів Радянського Союзу ялинкові прикраси були не просто різнокольоровими кульками.

Іграшки робили у формі різних предметів, зокрема, людей, птахів, звірів і персонажів казок.

 

Матеріал - міцне скло, а якість фарб була такою, що навіть через 80 років ці іграшки, за умови дбайливого ставлення, мають чудовий вигляд.

 

Саме тому антиквари готові віддати великі гроші за такі предмети.

Ціна, в першу чергу, залежить від року випуску. Чим старший виріб - тим складніше його знайти, тим дорожче він коштує.

Наприклад, радянські іграшки на ялинку початку 20 століття дуже дорогі і рідкісні, а ось прикрасами 70-х років нікого не здивувати - вони є в багатьох сім'ях, а й серед них бувають вельми цінні екземпляри.

Друге, що важливо розуміти - це не тільки вік іграшки, а й її стан. Ідеальний зовнішній вигляд гарантує високу вартість, але навіть найменший скол або тріщина можуть знизити ціну на 90%.

Найдорожчі рідкісні ялинкові іграшки СРСР

  • Дитина на гойдалці Артіль (1930-ті роки) - від 50 000 грн;
  • Чиполіно (стандартний набір із 16-ти фігурок і розширений із 23-х) - від 3 500 грн за кожну фігурку;
  • 15 республік СРСР (без коробки і з коробкою) - від 20 000 грн;
  • Доктор Айболить (набір із 5 іграшок) - 5 000 грн;
  • Баба Бабариха (50-ті роки) - від 5 000 грн;
  • Коник-Горбоконик (зі скла, покритий глазур'ю) - 2 500 грн.

Звичайно, не у кожного жителя сучасної України є абсолютно всі такі рідкісні ялинкові іграшки СРСР - каталог досить унікальний.

Проте, навіть по одній, без набору, але в хорошому стані можна продати рідкісні екземпляри за пристойну суму. Особливо цінуються поодинокі фігурки з набору «Чиполіно»: Синьйор Помідор за ґратами, Барон Апельсин, Цибуля-порей, собака-шукач Тримай-хапай, генерал Миша Довгохвіст та інші.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень