«Ця сволота спокійно насолоджувалася кавою», - біженка з Маріуполя побачила в краківському кафе колаборанта, що «здавав» росіянам азовців

Про зрадника, який прикидається біженцем, жінка повідомила у СБУ

Фото ілюстративне

Крім постраждалих від розв'язаної росією війни, захист у Європі дістали і зрадники України. Вони «топили» за рф та співпрацювали з окупантами, а сьогодні прикидаються «жертвами».

Наші правоохоронці вже повідомляють про виявлені факти закордонним колегам і мають намір домогтися видачі злочинців, - пише OBOZREVATEL

Олена приїхала до Польщі з Маріуполя, де її будинок росіяни зрівняли з землею.

Трохи оговтавшись від потрясінь, отриманих у рідному зруйнованому місті, пройшовши лікування після отриманих травм, походів до психолога, Олена пішла працювати в кафе у Кракові:

В один із днів серед відвідувачів кафе я впізнала жителя Маріуполя, який точно співпрацював з окупантами. З того, що я точно знаю, він здав їм двох ветеранів-«азовців». Ця сволота спокійно сиділа на терасі – тут, у Кракові – і насолоджувалася кавою... Я просто завмерла, а потім мене почало трусити. Після цієї зустрічі у мене стався нервовий зрив, – розповіла Олена.

Вона каже, що вже згодом зв'язалася з СБУ та повідомила про те, що зрадник опинився у Польщі.

Зрадники втікають до Європи

Такі випадки дійсно є. Не всі колаборанти з окупованої росією території залишаються там чи їдуть до рф – дехто, завдяки українському паспорту, рветься до країн ЄС, де вдають із себе «жертв» росії.

Пропозиції виїзду в Європу у Telegram-каналах

Саме допомога українцям їх і приваблює як старт для «нового життя».

За даними Центру журналістських розслідувань, притулок у Швейцарії, Латвії та Іспанії ще 2022 року дістали колаборанти з Херсонської області.

Херсонські колаборанти, що нині мешкають в ЄС: Олександра Карпенкова, Наталія Біжан, Костянтин Рубцов.

Наприклад, Костянтин Рубцов із Каховки після початку окупації пішов працювати в дитячо-юнацьку спортивну школу тренером карате-шокотан і брав активну участь у різних пропагандистських заходах загарбників.

Зокрема він готував каховських дітей для участі в змаганнях в окупованому Криму та розповідав в інтерв'ю російським пропагандистським телеканалам, що раніше юні спортсмени могли про це тільки мріяти, – зазначили журналісти.

Але потім Рубцов виїхав через Естонію до Іспанії та оселився в Аліканте. Під вигаданим прізвищем Абрамов почав шукати роботу охоронця і тепер пише на своїй сторінці у Facebook «Слава Україні! Слава ЗСУ!»

Сховатись не вийде

Про те, що спокійне життя в країнах ЄС для колаборантів добігає кінця, повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов. За його словами, правоохоронці цього регіону першими випробовують схему, як не дати зрадникам та посіпакам російських окупантів сховатися за кордоном.

Кожного, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, вносимо до бази та даємо заявку до Інтерполу. Повідомляємо іноземним колегам про те, що ці люди – не жертви війни чи політичні біженці, якими намагаються там видатися, а підозрювані у кримінальних злочинах в Україні, – заявив він.

Болвінов зазначив, що юридично це є підставою для того, щоб повернути їх на територію України та судити за нашим законодавством.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень