Covid-19: діти можуть обіймати своїх бабусь і дідусів, — вчені

Науковці припускають, що малюки не є переносниками коронавірусу

Діти, ймовірно, не є переносниками коронавірусу нового типу. Про це заявила консультант з всесвітньої охорони здоров'я урядової медичної служби Public Health England Ебер Окереке. Таке повідомлення днями з’явилося у The Daily Telegraph, - пише СЬОГОДНІ.

Не схоже, що діти є переносниками вірусу. Діти, особливо маленького віку, менш за все підпадали під цю проблему. У них менша ймовірність отримати серйозну інфекцію і, з точки зору контролю за громадським здоров'ям, менша ймовірність бути переносниками, – вважає Ебер Окереке.

Раніше швейцарська влада заявила, що діти до 10 років можуть обіймати своїх дідусів і бабусь, бо вони не становлять загрози для родичів похилого віку.

А от у Німеччині вважають, що хоча симптоми коронавірусної інфекції у дітей не настільки виражені, як у дорослих, концентрація вірусу в їхньому організмі настільки ж велика, як і у дорослих.

Вся ця інформація має враховуватися при прийнятті владою різних країн рішень про те, відновлювати чи ні шкільні заняття, перервані на час карантину.

Наприклад, у Швейцарії планують відкрити школи 11 травня, проте британський уряд поки не називав навіть приблизної дати, коли школярі зможуть повернутися за парти.

Нагадаємо, у Рівному школярі повернуться за парти тільки 1 вересня. Дата проведення ЗНО залежить від термінів зняття карантинних обмежень. Державну атестацію для учнів 4-х та 9-х класів цього року скасували.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень