Ціни сягають 100 тисяч: як виглядають найдорожчі українські копійки

Саме час придивитися до неходового дріб’язку у своїх скарбничках, адже старі монети можуть коштувати тисячі

Багато хто не сприймає монети за гроші, адже зазвичай за них нічого не купиш. Але деякі копійки можуть бути дійсно цінними та коштувати у колекціонерів десятки тисяч гривень. Саме про такі монети й сьогодні йде мова.

— Про копійки перших років відновлення Незалежності, що продаються за нечувані гроші, ходять легенди.

 

Можемо вас запевнити - усе це правда, - пишуть експерти.

Вони зазначають, що у категорії «Монети України. Медалі та жетони НБУ» на Violity дійсно бували торги, в результаті яких за українські дрібняки колекціонери віддавали шестизначні суми.

Нагадаємо, серед колекціонерів цінуються монети, тираж яких дуже обмежений. Здебільшого це так звані пробні монети, які карбувалися при налаштуванні обладнання, тому вони часто по факту є бракованими. Але саме ці дефекти їх роблять по справжньому дорогими.

Також додамо, що українці цінні монети можуть виставити на торги на різних аукціонах. Зокрема, на Violity, Crafta, форум «Монети ІТК». Перед тим, як виставити свою ціну за монету, варто проконсультуватись з експертом, аби не здешевити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень