Ціни на житло виросли на 80% : Де найдорожчі квартири

В рекордсменах - 3 міста

Кількість угод про купівлю нерухомості у новобудовах за період війни скоротилася майже втричі. А от ціни на квартири в Україні зросли в середньому на 40%. Однак є регіони, де приріст склав навіть 80% і більше.

Як змінилися ціни у регіонах

Через початок повномасштабного вторгнення ринок нерухомості повністю зупинився. А після двох місяців вимушеної паузи забудовники повідомили українцям 2 головні новини.

Перша – про відновлення будівництва і роботи відділів продажів.

Друга — про підвищення цін.

Рекордсменами зі здорожчання новобудов стали Ужгород та Львів. Адже, як відомо, саме в цих регіонах побільшало людей після 24 лютого. Ціна за квадратний метр тут, за підсумками року, зросла на 83% та 80% відповідно.

Середня ціна за квадрат в Ужгороді наразі становить 43,6 тисячі гривень, а у Львові44,5 тисячі гривень.

У трійку міст із найвищими цінами потрапила також Вінниця. Тут вартість житла зросла на 70%. За квадратний метр забудовники в середньому просять 36 тисяч гривень.

Де найменше зросли ціни

Житло у Полтаві та Луцьку стало дорожчим на 37%. Найповільніше також йшли вгору ціни на нове житло у Києві. Тут ціна квадратного метра збільшилася на 38%.

Найменший приріст вартості житла показали Черкаси, де ціни піднялись лише на 22%.

Та, попри це, вартість житла у Києві залишається найвищою, стверджує експерт.

- Середня ціна «квадрату» в новобудовах — 48 тисяч гривень, або близько 1 200 доларів. Однокімнатну квартиру можна купити за 28 тисяч доларів,— говорить юрист, СЕО та співзасновник проєкту Monitor.Estate Володимир Копоть.

Джерело: PRO Гроші 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень