Ціни на смартфони можуть злетіти в Україні цього року

Подорожчають і нові, і старі

Цього року в Україні знову можуть злетіти ціни на смартфони.

Цифри на цінниках на «розумні телефони» почали збільшуватися вже торік. Зокрема у 2021 році вони зросли від 8 до 20%, залежно від магазину. Збільшення цін було пов'язано не лише з подорожчанням на світовому ринку, але й із перерозподілом продажів на користь більш модернізованих та дорогих моделей.

Цього року техніка у вітчизняних магазинах продовжить дорожчати. Йде інфляційний тиск на всі ринки. Кредити для бізнесу стають дорожчими, транспортні витрати зростають. Плюс глобальні причини, що вдарили по ринку смартфонів.

 

За прогнозами, смартфони в Україні цього року можуть подорожчати ще більше, ніж у світі, – на 30-35%, – розповідають аналітики.

Зростання цін на нові пристрої спровокує подорожчання й на ринку вживаної техніки. Старі смартфони теж подорожчають приблизно на 20%.

Джерело: Апостроф з посиланням на Counterpoint Research 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень