Ціни на продукти знову злетять – іще на 10-15%. Список

Відомо, що подорожчає найбільше

В Україні очікується новий стрибок цін на продукти. Сезонні овочі та фрукти стануть доступнішими, але вартість деяких товарів помітно зросте.

Ситуацію на ринку пояснив член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Він каже, що до кінця року помітно подорожчає м'ясо, молоко та хліб. Експерт вважає, що продукти першої потреби зростуть у ціні після відкриття українських портів – приблизно на 10-15%.

Голова асоціації «М'ясної галузі» Микола Бабенко зауважує, що ціни на м'ясні вироби безпосередньо пов'язані з цінами на зернові, які є кормом для тварин. Вони зараз трохи подешевшали і, здавалося б, ціни на м'ясо мають знизитися. Але свинина після початку війни подорожчала наполовину (зі 100 до 150 грн за кг у середньому).

 

А це вид м'яса, яке безпосередньо формує вартість усіх інших видів.

Бабенко нагадав, що ситуація склалася несприятливо для споживачів, адже через брак свиней виник дефіцит сировини. Це, своєю чергою, підвищило ціни. У третьому кварталі дефіцит становив уже 30-40%, а до кінця 2022-го він очікується на рівні 50%.

Враховуючи падіння пропозиції, підвищений попит та девальвацію гривні, прогнозується зростання цін на сало й свинину.

Крім того, за даними економістів, томатний сік, паста і помідори теж не подешевшають. Херсонську область окуповано, дефіциту на томати не буде завдяки імпорту, однак ціни на завезені з-за кордону товари, звісно ж, зовсім інші.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень