Ціни на гречку зміняться: скільки коштуватиме крупа до кінця року

Як зміняться ціни на гречку

На українському споживчому ринку очікується зміна вартості гречаної крупи під кінець 2023 року. Йдеться як про закупівельні ціни на гречку, так і ціни в роздріб, розповів виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий.

За словами експерта, для здорожчання гречки на сьогодні нема передумов. Більше того, зараз українці неспроможні переплачувати, тому попит знижується, що призводить до затоварювання ринку й надлишки товару ніяк не можуть дорозпродати, тоді як нині вже доступна гречка нового врожаю за значно нижчою ціною.

Саме ці фактори говорять про подальшу тенденцію зниження вартості крупи.

Зараз на полицях магазинів є пропозиції і по 35 грн, і по 70 грн за кілограм. Під кінець року дешевша може знизитися до 30 грн, а дорожча — до 55 грн, пояснив фахівець.

На зниження вартості гречки вплине рекордний цьогорічний врожай. Площі посіву під гречкою сягнули 141 тис. га, а врожай оцінюють у 191 тис. тонн за внутрішніх потреб у 130 тис. тонн. Тому вітчизняної гречаної крупи буде достатньо для задоволення попиту населення.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: гречка
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень