Ці радянські сервізи можна продати за кілька тисяч: перевірте свої серванти (ФОТО)

Якщо у вас залишився сервіз від бабусі, можливо, ви - потенційно багата людина

Багато хто з нас прекрасно пам'ятає радянські сервізи, які прикрашали серванти наших мам і бабусь. За скляними дверцятами стояли ряди святкових чашок, тарілок, блюдець та келихів.

Які радянські сервізи цінуються

Наприклад, за порцеляновий самовар Ленінградського заводу вам запропонують мінімум 5-6 тисяч гривень. 

Набір з двох чайних чашок у вас без проблем куплять за 2-3 тисячі гривень. Погодьтеся, дуже непогана ціна для посуду, який вам не потрібен. Але врахуйте, що на чайний сервіз ЛФЗ СРСР ціна залежить від багатьох факторів і, якщо за одну чашку вам дадуть місячну зарплатню, інша може не коштувати жодної копійки.

Зверніть увагу на клеймо. На жаль, з роками багато які клейма частково стираються. Чим чіткіше проглядається назва виробника - тим більшу суму вам запропонують.

Набір з шести чашок Костянтинівського фарфорового заводу можна продати за 5 тисяч гривень. Врахуйте, що йдеться про набір, який складається з 12 предметів, де кожен предмет символізує місяць року. Чим більше чашок вціліли до наших днів - тим більшу ціну вам запропонують.

Чайно-столовий сервіз «Мадонна» на 12 персон зараз коштує близько 55-60 тисяч гривень.

Тарілка «Каховська ГЕС» після підриву російськими окупантами дамби коштує не менше ніж 40 тисяч гривень за штуку.

А ось за столовий сервіз з клеймом Дулівського заводу можете сміливо просити не менше ніж 30 тисяч гривень.

По-справжньому цінні сервізи СРСР - це, як правило, столові набори з кількістю предметів від 24. Чим більше предметів - тим вища ціна. Наприклад, столовий сервіз часів НДР можна продати за 55-60 тисяч гривень.

Чайно-столовий сервіз «Кленовий лист» на 12 персон можна продати за 80-85 тисяч гривень.

Якщо ж у вас чайний сервіз з вкрай рідкісним малюнком «Жниці» - можете вважати себе щасливчиком. За такий набір вам запропонують від 100 тисяч гривень.

А ось за сервіз з більш популярним малюнком «Лілія» ви зможете виручити набагато більш скромну суму. Але погодьтеся, 11-13 тисяч гривень за чайний сервіз, який вам не потрібен - це відмінна пропозиція.

Не багато дадуть і за чайний сервіз 50-х років з традиційним для тих років забарвленням «горошок». Його ви зможете продати за 2 тисячі гривень.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень