Ці 8 українських прізвищ означають, що у вас угорське коріння

Ці прізвища досить популярні й сьогодні

За багато років наша Україна встигла побувати у складі різних держав і зазнати їх культурного впливу. Цей вплив міг виявлятися в різних сферах, включаючи мову, культуру і, звичайно, імена та прізвища. У деякі історичні періоди такий вплив поширювала Угорщина, передає видання «Телеграф».

Ці родові імена можуть здатися надто незрозумілими для мешканців інших українських областей. Тому розповідаємо, що вони означають.

  • Ковач — походить від «kovács», що означає «коваль»;
  • Боднар — швидше за все походить від угорського «bodnár», що означає «бобер». У давнину такі прізвища могли брати люди, які займалися виловом цього звіра або виготовлення предметів з хутра;
  • Балога — походить від «balog», що означає не дуже розумних людей, хоча існує думка, що таке прізвище також могли отримувати шульги;
  • Молнар — походить від «molnár», що означає «мірошник»;
  • Пап чи Папп — походить від угорського «pap», що означає «священник»;
  • Сабо — слово «sabó» означає «швець»;
  • Шош — походить від «sós», що перекладається як «солоний» і може означати людину, яка працювала в соляних шахтах.

Варто зазначити, що навіть нині ці прізвища найчастіше зустрічаються на Закарпатті, але іноді їх можна зустріти далеко за його межами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень