Чи вплинув Covid-19 на підготовку навчального року в умовах НУШ на Рівненщині

Розповіли в обласному управлінні освіти

Колаж Радіо Трек

З наборами Lego та новими меблями у класах цьогорічні першокласники НУШ розпочнуть новий навчальний рік.

Попри карантин підготовка до 1 вересня триває.

Так, ще взимку Рівненщина отримала субвенцію з державного бюджету на закупівлю меблів, комп’ютерів та зошитів для учнів НУШ.

На сьогодні рішенням обласної ради  кошти розподілили між місцевими бюджетами. Тож відділи освіти районів, міст та ОТГ розпочали процес забезпечення шкіл усім необхідним.

 

Крім того, державним бюджетом передбачена й закупівля книжок для цьогорічних третьокласників НУШ, – розповів виконувач обов’язків начальник обласного управління освіти й науки Рівненщини Олександр Набочук.

Меблі для Нової української школи закуповуються на місцях. Відділи освіти оголошують тендери та  закуповують все необхідне. Тож до 1 вересня класи для першачків у школах Рівненщини встигнуть облаштувати по-новому.

Колаж Радіо Трек

Крім того, карантин не повинен вплинути й на доставлення нових наборів Lego. З досвіду минулих років набори школи області зможуть отримати восени.

Нагадаємо, що такими наборами школи країни забезпечує Міністерство освіти й науки України в рамках Меморандуму про співпрацю з Lego Fundation.

Між тим, Олександр Набочук зауважив, що початок нового навчального року залежать від епідеміологічної ситуації та може бути таким:

якщо рівень захворюваності коронавірусною хворобою буде низьким, освітній процес буде у звичайному режимі з відвідуванням закладів.

 

Якщо середнім, то освітній процес проходитиме у змішаному вигляді (з поєднанням дистанційного навчання та відвідуванням шкіл з дотриманням заходів безпеки (відповідна дистанція, масковий режим, дезінфікування тощо).

 

Школярі продовжать навчатися дистанційно лише у тому випадку, коли рівень захворюваності коронавірусом в області буде високим.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень