Чи повернуть у родину дівчинку, яку побив батько у Рівному

У будинку родини працювала спеціальна комісія

Дитина, яку побив батько, сьогодні повернеться додому. Як розповів нам начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня, 3-річну дівчинку виписують із лікарні, і надалі вона перебуватиме вдома. При цьому спеціалісти провели розмову з дитиною без присутності мами, і малеча просилася додому, при цьому пояснити, за що її побив тато, вона не змогла. До слова, і в особистій зустрічі з Андрієм Міщенєю батько теж не зміг пояснити свою поведінку, хоча і визнає провину, говорить Андрій Міщеня

Батько був у мене на бесіді, він попереджений і ознайомлений з усіма вимогами законодавства, в тому числі для нього було відкриття те, що в українському законі, у Сімейному кодексі, чітко написано у статті 150-й, що заборонені фізичні покарання. Він каже, що не знав цього моменту, хоча незнання закону не звільняє від відповідальності. Тепер він під розписку ознайомлений. Відповідальність він нестиме, цей батько, як адміністративну, так і кримінальну, так і цивільну, - каже Андрій Міщеня.       

Нині в будинку родини працює комісія в складі представників Корнинської сільської ради, тому що родина проживає у селі Колоденка, представників служби у справах дітей Рівненської райдержаміністарції, та міської служби у справах дітей. Вони перевірять умови проживання дітей, адже родина виховує старшого хлопчика.

За словами Андрія Міщені, яке саме покарання чекає на горе-батька, говорити іще рано, адже над цим випадком працюють і правоохоронці, і прокуратура, які мають дати правову оцінку цьому вчинку.  Життю дівчинки на сьогодні загрози немає і вона повертається додому. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень